Kurani Hayat
Kurani Hayat

Bu sayfa, Kur'ani Hayat Dergisi'nin resmi sayfasıdır. Dergiyi tanıtma amacıyla kurulmuştur.

20 adet yazısı bulunmaktadır.

Kurani Hayat

Uçuş Seyahati Esnasında Namaz, İftar, Sahur Vakitlerinin Tespiti

“Uçakta Namaz Vakitleri” adlı kitabı esas alınarak yazar tarafından kaleme alınmıştır..

76. Sayımız Çıktı!

.

Beslenme-Psikoloji İlişkisi

İyi besin veya kötü besin yoktur. Nadir/sık tüketilmesi gereken, büyük/küçük porsiyon tüketilmesi gereken besinler vardır. Bunun dengesini kendimizi tanıyarak kurmalı, kendimizi mutsuz etmeyecek ama vücudumuzu da yormayacak şekilde belirlemeliyiz..

Meryem Elif İyin İle Söyleşi

"Tekvando Şampiyonu Meryem İyin: Kazanmanın veya Kaybetmenin De Ahlakını Göstermek Benim Dininim Bir Parçasıydı…".

Bir Garip Hikâye

Her sesin zamana eşlik eden bir tarafının içimizde doğuracağı olası bir yaratığı çoğu zaman fark edemeyiz. Sonra kokular… Hafızamızda korumakla mükellef olduğumuz tüm yıkıcı anıların gizli kusurlarıdır kokular. Ta ki o darbeyi beynimizde duyumsayana kadar emin olun ki bunu da bilemeyiz..

Yardıma Muhtaç Bir Çocuk Nike Marka Tişört Giyer mi?

Birileri ile dayanışma içerisine gerçekten girelim, göstermelik işler yapmayalım. Bir aileyi açlık sınırının üzerine bir miktar çıkartıp onları terk etmeyelim. İnsani değerleri gözetip insanca yaşayabilmeleri için elimizden ne geliyorsa onu yapalım..

Göz Aydınlığı Eşler Ve Evlatlara Sahip Olmak İstiyor Musun?

Katı kalpleri yumuşatan, kin ve düşmanlıkları dindiren, kardeşliğin filizini oluşturan ulvi duygular merhamet ile oluşur. Merhametin olduğu evlerde huzurlu ve sakin bir ortam hakimdir..

Çocuk ve Kitap İlişkisi

Kitaplar çocuğun düşünsel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişiminde önemli bir rol oynar. Çocuklarımızın hayatı boyunca edinebilecekler en iyi arkadaşının kitap olmasını istiyorsak eğer haydi el ele verelim ve onlara bu huzur dolu geleceği sunalım..

Modern Bireylerin Bunalımları Ve Postmodernizmin Çağrısı

Modernizmin bize çizdiği çok çeşitli, özgürlükçü portrenin gerçek yüzü, aktif mücadele içinde direnen bedenlerin rahatsızlanmasıyla ortaya çıkmıştır. İnsan ya bu çarkın dışına çıkıp kendi hayatını seçmekte ve seçtiği hayatın getirdiği zorunlulukları bir ömür yaşamakta ya da çarkın arasında sıkışıp kalmaktadır..

Entelektüelin evi: Fildişi Kule Değil, Ateş Hattı

Entelektüel her zaman yalnızlık ve saf tutma arasında bir yerde durur. Zayıf olanların, madunların, temsil edilmeyenlerin arasında; onları tam da onların içinde kalarak temsil eden ve fakat bu temsiliyetinde yeri geldiğinde yalnız kalma cesaretini de alabilecek olandır..

Taziye-Bir Güzel Âsım: Asım Gültekin’e Rahmetle

Kaybettiğimiz dergiciliğin duayen ismi Asım Gültekin ağabeyin geride bıraktığı öğrencilerine, ailesine, dostlarına ve aynı yolda karınca misali yürüdüğümüz tüm kardeş dergilerimize Kur’ani Hayat ailesi olarak başsağlığı dileriz..

Doğadan Kopmadan Ağacın Yaprağını Koparmak Mümkün Mü?

Dersu Uzala Filmi Üzerinden Bir Okuma Biçimi.