Kur'ani Hayat Aile

Corona Atak

Nefes alamıyorum… Kalbim çok hızlı çarpıyor… Vücudumun özellikle kafamın uyuştuğunu hissediyorum… Midem bulanıyor... Sanırım kusacağım.. Ya da bayılacak mıyım? Korona mı oldum? Yoksa daha kötü bir şey mi?.

Her Çocuk Özeldir Ancak Bazıları Hem Yüksek Hassasiyetli Hem De Özeldir

Çocuğunuzu değişmeye zorlarsanız, bu sadece kabuğuna geri çekilmesine neden olur. Davranışını onaylamadığınızı düşünecek ve bu onu daha suçlu hissettirecek, uzaklaşarak sessizleşecektir. Çocuğunuzu olduğu gibi kabul edin ve sevin. Onu uyumsuz biri gibi değil, mutlu ve gururlu hissettirin..

Rutinin Hayatımızdaki Önemi

Rutin denince insanı sıkan, tatmin etmeyen, tekrar eden davranışlar olumsuz çağrışımlara sebep olmuştur. Oysa ki, rutinler insanın hayatında programlı olmasına ve stresinin azalmasına sebep olurlar..

Emanet Ve Liyakat Sahibi Olmak!

Güvenilir olmak, verilen her nimetin bir emanet olduğunu ve dikkatinin her zaman bu emanetlerin üzerinde olması gerektiğinin bilinmesidir. Bu hal bir farkındalık halidir. Bu farkındalık hayata kalite katar..

Çoklukla Kibirlenip Yarışmak, Akıl İşi Değildir!

Çoklukla gururlanma ve övünmenin ahlaki açıdan onaylanamayacağı açıktır. Bu bağlamda Allah’a karşı sorumluluk bilinci içinde yaşayanlara hidayet rehberi olan/yol gösteren Kur’an’ı Kerim’de çoklukla övünme ve çokluk için yarışma uygunsuz bir davranış olarak nitelendirilirken, hayırlarda yarışmak/hayırları (iyi ve güzel işleri) daha çok yapmak, övülüp teşvik .

Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Tesbit ve Öneriler

Özellikle kadın ve çocukların mağdur ve erkeklerin fail olduğu bu süreçte toplumsal ayrışmalar ve iletişimsizlikler oluşmakta ve bu da toplumda çatışma ve sorunların şiddet içermeyen yöntemlerle çözümünün önünde engel oluşturmaktadır..

Şiddetin "Kadın" Yüzü

Kadın İslamiyet ile birlikte kazandığı değeri, modernleşme yalanı ile kaybetti. Farkında olmadan, gönüllü olarak, modern çağın kölesi haline geldi. Yüklendiği roller, erkekleşen kadınlara, kadınlaşan erkeklere sebep oldu. Rol karmaşasının içinde kayboldular..

Kadının Hak Arayışı

Ataerkil toplum yapımız, uydurulmuş din anlayışı ve bunlardan şekillenen gelenek görenek ve törelerimiz; mağdurlar, ezilenler, haksızlık yapılan ve suistimal edilen kategorinin belki de başına kadını almış..

Şiddete "Dur!" De!

Kadın olarak kendi psikolojik ve fizyolojik sağlığınız için bu gibi durumlarda affetmemek ve görmezden gelmemek gerekir. Psikolojik, fizyolojik ya da cinsel şiddet içeren davranışların sorunlu olduğunu bilinmesi, kabul edilmemesi ve durdurmak için ne gerekiyor ise yapılması gerekir..

Bir Garip Hikâye

Her sesin zamana eşlik eden bir tarafının içimizde doğuracağı olası bir yaratığı çoğu zaman fark edemeyiz. Sonra kokular… Hafızamızda korumakla mükellef olduğumuz tüm yıkıcı anıların gizli kusurlarıdır kokular. Ta ki o darbeyi beynimizde duyumsayana kadar emin olun ki bunu da bilemeyiz..

Yardıma Muhtaç Bir Çocuk Nike Marka Tişört Giyer mi?

Birileri ile dayanışma içerisine gerçekten girelim, göstermelik işler yapmayalım. Bir aileyi açlık sınırının üzerine bir miktar çıkartıp onları terk etmeyelim. İnsani değerleri gözetip insanca yaşayabilmeleri için elimizden ne geliyorsa onu yapalım..

Göz Aydınlığı Eşler Ve Evlatlara Sahip Olmak İstiyor Musun?

Katı kalpleri yumuşatan, kin ve düşmanlıkları dindiren, kardeşliğin filizini oluşturan ulvi duygular merhamet ile oluşur. Merhametin olduğu evlerde huzurlu ve sakin bir ortam hakimdir..