Film Okumaları-Sinema-Medya

Aşırı İkilem

Sosyal medya bir tür dijital emzik; yalnız, rahatsız veya üzgün hissedilen her vakit başvurulan uyumsuz bir baş etme stratejisine dönüşüyor. Bu talep karşısında sosyal medyanın yaptığı ise uyku düzenini bozan bir uyutma/uyuşturma eylemi….

Marjinal Dizilerin Panzehiri: Bir Başkadır

Bir Başkadır dizisi bize tıpkı logosundaki farklı renkler, farklı motifler gibi memleketimizin tüm renklerini hatırlattı. Yine bize kendi travmalarımızı hatırlattı. İnsan, travmalarından ibarettir tezinin ne kadar doğru olduğunu hatırlattı..

‘Kutsal İnsan’

İnsan haz, dürtü, kibir değildir; özgün değerler skalasıdır. Bahanelerle değil bâhâlarla insandır; farazileri değil farizaları esas almalıdır..

Capharnaüm (2018): Kaos Karmaşa Rezalet

Lübnan Fransa ortak yapımı olan 4 milyon dolarlık bütçenin karşılığında 68 milyon dolarlık gişe yapan Ortadoğu’da yapılmış en yüksek hasılatlı film. 2019 yılında yabancı dil en iyi film kategorisinde 91. Akademi ödüllerinde Oskar’a aday gösterilirken Nadine Labaki de Oskar’a aday gösterilen ilk kadın Arap yönetmen olmuştur..

Aile Eki Film Okuması – “Wall-e” Filmi ve Çevre Kirliliği Açısından Düşündürdükleri

Wall-e filmi eleştirmenler tarafından ütopya olarak değerlendirilse de günümüzdeki bilimsel ve teknolojik gelişmelerden hareketle, filmdeki gibi bir yaşam tarzının ütopya olmaktan çıkıp gerçek olmasının çok yakın olacağını söyleyebiliriz..

Doğadan Kopmadan Ağacın Yaprağını Koparmak Mümkün Mü?

Dersu Uzala Filmi Üzerinden Bir Okuma Biçimi.

Yeni İnsan: Homofaber

İnsan için evrendeki galaktik düzen ‘ikra’ya bağlıdır. Dolayısıyla Müslümanın alem kozmolojisi olan ikra bilinci adaleti, eşitliği, emeği, ilmi, anlamı, katılımı, paylaşımı, şahitliği gerektirir..

The Post Filmi Üzerinden Gazetecilik Ve İstişare Mekanizması

Film aslında tarihle uyumlu gerçek bir olaydan esinlenmiş bir hikayeden oluşuyor. Hikaye, Washington Post’un yerel ama etkili bir gazete iken nasıl önce ulusal, ardından da uluslararası bir statüye ulaştığını anlatıyor..

Sosyal Optimizasyon

İnsan farkındalığın değerini anlamaya odaklanmalıdır. Sorunu tespit etmek eleştiri, soruna çözüm üretmek ise özeleştiri olarak görülmelidir. İstişare etmek sorunu çözme yerine var olan çözümlerden birini tercih etmek tembelliği olmamalıdır..