Söyleşen: Hatice İ. ERDEM
Söyleşen: Hatice İ. ERDEM

10 adet yazısı bulunmaktadır.

Söyleşen: Hatice İ. ERDEM

Uzm. Dr. Mahir YEŞİLDAL İle “Salgın Psikolojisi” kitabı üzerinden salgın hastalıkların dününü ve bugününü konuştuk…

"Mümeyyiz akıla en çok da post-truth zamanında hakikatin üstünün kat kat örtüldüğü günlerde ihtiyacımız var.".

Prof.Dr. Zeki BAYRAKTAR Hocamızla Covid-19 İle İlgili Söyleşi

Prof.Dr. Zeki BAYRAKTAR Hocamızla Covid-19 ile ilgili güncel aşı tartışmalarını ve son çıkan “İnterseks-Hermafrodit ve Eşcinsel” isimli eseri, ayrıca cinsel kimlik bozuklukları konusu üzerine merak ettiklerimizi konuştuk..

“Devletin Dini Adalet, Yöneticinin Dini Emaneti Gözetmek ve Ehline Vermektir”

"Makamların geçiciliği İslâm’ın en çok vurguladığı şeylerden birisidir. O makamların emanet olduğu ve emanetin hassasiyetle korunması gerektiği fikri hakimdir. Makamların geçiciliğini bize anlatan tek sistem bugüne kadar sadece demokrasi olmuştur.".

Hülya GÜLBAHAR İle Söyleşi

Hülya GÜLBAHAR: “Kendisi gibi düşünmeyen, inanmayan, yaşamayan herkese şiddet uygulamayı, onu yok etmeyi meşru gören bir toplum modeli ile şiddetsiz bir toplum yaratma düşü arasındaki kavga bizim kavgamız.”.

KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha OKUR GÜMRÜKÇÜOĞLU İle Kadın Konusundaki Söyleşi

KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha OKUR GÜMRÜKÇÜOĞLU ile kadın konusundaki toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini ve dişil öteki imgesi üzerinden Kur’an’ın kadın algısından kopuş süreçlerini konuştuk….

Prof. Dr. Kadir CANATAN Hocamızla “Batı Dışı Bir Sosyal Bilim İmkânı: İbni Haldun” Eseri Üzerine Söyleştik…

Toplumsal ahlaktan kopuşa gelince, toplumun iki dokusu vardır. Biri yumuşak doku ki buna ahlak diyoruz, diğeri de sert doku ki, buna da hukuk diyoruz. Ahlak ve hukuk birbirini tamamlar. Hukukun genişlediği bir toplumda ahlak geriler..

“Benim İçin Çöp Diye Bir Şey Yok, Benim İçin “Atık” Ulusal Bir Servettir”

“Doğadan Kopuş” bağlamında Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu ile yenilenebilir kaynaklı enerji, hava kirliliği, iklim değişikliği ve tüm bunlara karşı bireysel sorumluluklarımız üzerine söyleştik....

“İstişare Meşruiyetin Temel Unsurudur”

"Bir siyasal sistemde meşruiyeti temin etmenin temel yollarından birisi adaleti tesis etmektir.Günümüzde siyaset felsefesinin en temel tartışmalarından birisi olan bu alan, aslında Müslüman siyaset düşüncesinin temel ilkeleri ile yeniden yorumlanarak daha geniş bir biçime kavuşturulmalıdır.".

Mustafa ÖZTÜRK İle İfade Özgürlüğü Ve Farklılığa Tahammül Üzerine Söyleştik

Tez, adı üstünde bir iddia koyarsınız ortaya, hadi iddiadan vazgeçtik icat, ihdas, ibdâ gibi büyük laflar söylemeyelim ama, bir değeri ortaya çıkarırsınız veya gelenekte kıyıda köşede kalmış ama bakir manzumlar içeren fikirleri olan bir adamı çıkarırsınız....

Sinan CANAN İle Toplumsal Ve Bireysel Aklın Gidişatını Dair Söyleştik...

Toplum ise beyinlerin oluşturduğu topluluklar olduğundan aşırı kompleks ve modellemeye, matematiğe, analize direnen bir yapısı var. Tarihseli antropolojik ve evrimsel meseleleri, tekrarlar döngüler ve periyodik olmayan, iç içe geçmiş, tekerrür eden olaylar şeklinde algılama ve bu yöntemle bir nevi toplumsal davranışların örüntülerini ortaya koymaya çalışan çabalar var..