Muhammet Ali AYHAN
Muhammet Ali AYHAN

6 adet yazısı bulunmaktadır.

Muhammet Ali AYHAN

İsraflardan Sağlıklı Yaşamlara

Dindarlık taslamak adına temiz ve helal rızıkları yasaklamak da sınırı aşmaktır. Belki de günümüzün küresel sorunlarının başında gelen küresel ısınma, bir an evvel çözülmeye muhtaç bir problem teşkil etmektedir..

Ahlaklı Emanetçiler Ehliyetin Neresinde

Ehliyet-liyakat, emanet kavramı ile yakından ilişkilidir. Herhangi bir konuda ehliyet sahibi olmadan o konunun emanet sorumluluğunu üstlenmek söz konusu olamaz..

Çarpık Kadın Erkek İlişkisi

Hayatımızı şekillendirmesi gereken ayetler dururken yaşamı karşı cinse zehir etmeye çalışıp toplumda bozgunculuk çıkaran ve bu durumdan güç devşiren, güce tapan bazı zümreler Allah Rasulü’nün dilinden çıkmış gibi bazı uydurma sözler icat etmişlerdir..

Müslümanlar İnsanlardan Koptular

Müslümanın yapması gereken önce bu dünyada anlam arayışına girmektir. Allah’ın yarattıklarında ve vahiy öğretisi ile anlamı idrak ettiğinde sıra kendisinin anlamının yanında amaç belirlemededir. Amacı varsa artık hedefe giden yol önünde belirmiştir. Müslümana düşen hedefe giden yolda vahiy yardımı ve sabırla yürümektir..

Antiekolojik Kentleşmenin Meydana Getirdiği Zararlar

Atıktan enerji üretecek teknoloji ile bir yandan kendi kendine yeten kent olacak diğer yandan kullanılabilir atıklar ise kompost haline getirilerek bitkilerde gübre olarak kullanılacaktır. Neticede kentte çöplük bölgelerine de gerek kalmayacaktır..

Ahlaklı Dijital Dünya

Dijital dünya hizmetlerinden ölçülü, ahlaki bozulmaya maruz kalmadan yararlanmak mümkün ve gereklidir..