A. Özlem ADIYAMAN
A. Özlem ADIYAMAN

5 adet yazısı bulunmaktadır.

A. Özlem ADIYAMAN

Her Çocuk Özeldir Ancak Bazıları Hem Yüksek Hassasiyetli Hem De Özeldir

Çocuğunuzu değişmeye zorlarsanız, bu sadece kabuğuna geri çekilmesine neden olur. Davranışını onaylamadığınızı düşünecek ve bu onu daha suçlu hissettirecek, uzaklaşarak sessizleşecektir. Çocuğunuzu olduğu gibi kabul edin ve sevin. Onu uyumsuz biri gibi değil, mutlu ve gururlu hissettirin..

Modern Muhafazakâr Filozof Prof. Sir Roger Scruton ve Onun Relativizm Eleştirisi

Batı toplumlarında bunun çok normal bir durum olduğunu düşünüyorum. Zaten biz karşımıza çıkan her sorunun ahlâkî bir mutlak ile çözüleceğini düşünerek yaşamıyoruz..

Ormanda Son Çocuk Kitabı ve Richard Louv

Doğanın önemini anlatırken Richard Louv, “Doğayı ve doğal oyunu çocuklardan uzaklaştırmak, onların akciğerlerinden oksijeni alıkoymakla eşdeğer olabilir”teorisini kurar. Hatta bir çocuk için sağlıklı beslenme, uyku ne kadar değerliyse doğa ile temas da öyledir, der”..

Bir Yazar, İki Kitap Jordan B. PETERSON İle Tanışmak

Yazarımız liberalizm, marksizm ve sosyal adaletsizlikler konusunda münakaşalar oluşturmaya, ihtilaflar ortaya atmaya, hatta kışkırtmaya dahi hazır, cesur bir düşünürdür..

Barış Toplumu İdealine Varışın Pedagojik Metodu

Montessori kurumlarında barış ve huzur, çevre bilinci, yabancı dil ve karakter eğitimi dersleri de işlenir. Rehberler bu insani değerleri öğretmekle beraber, bu değerleri kendileri en güzel şekilde temsil ederler. Dolayısıyla rehberler kendilerini sürekli geliştiren, dinamik kişiliklerdir..