Cuma OBUZ
Cuma OBUZ

8 adet yazısı bulunmaktadır.

Cuma OBUZ

Tamamlayıcı Tıp alanında çalışmalar yürüten Medine Oruç İle geleneksel tıp tedavisinde kullanılan fitoterapi üzerine konuştuk…

Bitkilerin kullanımı genellikle bitkinin suya daldırılmasıyla etken maddenin suya geçmesinin sağlanmasıdır. Bu su, hastaya içirilerek bitkinin etken maddesinden istifade edilir. Ancak bazı bitkilerin etken maddesinin suya geçmesi için kaynatılması, bazı bitkilerin de kurutulması gerekir..

Marjinal Dizilerin Panzehiri: Bir Başkadır

Bir Başkadır dizisi bize tıpkı logosundaki farklı renkler, farklı motifler gibi memleketimizin tüm renklerini hatırlattı. Yine bize kendi travmalarımızı hatırlattı. İnsan, travmalarından ibarettir tezinin ne kadar doğru olduğunu hatırlattı..

Capharnaüm (2018): Kaos Karmaşa Rezalet

Lübnan Fransa ortak yapımı olan 4 milyon dolarlık bütçenin karşılığında 68 milyon dolarlık gişe yapan Ortadoğu’da yapılmış en yüksek hasılatlı film. 2019 yılında yabancı dil en iyi film kategorisinde 91. Akademi ödüllerinde Oskar’a aday gösterilirken Nadine Labaki de Oskar’a aday gösterilen ilk kadın Arap yönetmen olmuştur..

Prof. Dr. İlhami GÜLER İle Ahlaktan Kopuş Üzerine Söyleşi

"Dinin durması gereken yerin toplum ve birey olduğu kanaatindeyim. Siyaset ve bürokrasi değil, siyaset ve bürokrasi aktif olarak orada dinsel söylemin bulunmasının çok tehlikeli olabileceği kanaatindeyim...".

The Post Filmi Üzerinden Gazetecilik Ve İstişare Mekanizması

Film aslında tarihle uyumlu gerçek bir olaydan esinlenmiş bir hikayeden oluşuyor. Hikaye, Washington Post’un yerel ama etkili bir gazete iken nasıl önce ulusal, ardından da uluslararası bir statüye ulaştığını anlatıyor..

Cennetin Krallığı Filmi Örnekliğinde Din Savaşları

İçerik açısından sürekli dile getirilen bir mesaja sahip olan filmde neredeyse her ikili karşılaşmada ortaya serilen “selamlaşma” retoriği, barışın ve selametin değerini son derece yerinde anlatmıştır. Filmi izlemeniz ve film boyunca verilen sembolik mesajları doğru yerinden yakalamanız dileğiyle….

Kur’an’dan Kopuşun Acı Hikayesi: Recm Ve Soraya’yı Taşlamak

Soraya, Özgecan, Ferhunde, Emine Bulut ve tarih boyunca katledilen, şiddete maruz kalan tüm kadınların anısına….

Cehalete Karşı Aklın Verdiği Son Nefes: Hypatıa

Hypatia, cahalete karşı son nefesini verdikten sonra onun eserlerinden veya yaptığı çalışmalardan çok azı günümüze kadar gelmiştir. En bilinen çalışma alanı ise dünyanın ve diğer gezegenlerin dönüş yörüngesi ile ilgili çığır açan çalışmalar olmuştur..