Sümeyye GÜZELGÖZ GÜNGÖR
Sümeyye GÜZELGÖZ GÜNGÖR

4 adet yazısı bulunmaktadır.

Sümeyye GÜZELGÖZ GÜNGÖR

Corona Atak

Nefes alamıyorum… Kalbim çok hızlı çarpıyor… Vücudumun özellikle kafamın uyuştuğunu hissediyorum… Midem bulanıyor... Sanırım kusacağım.. Ya da bayılacak mıyım? Korona mı oldum? Yoksa daha kötü bir şey mi?.

Rutinin Hayatımızdaki Önemi

Rutin denince insanı sıkan, tatmin etmeyen, tekrar eden davranışlar olumsuz çağrışımlara sebep olmuştur. Oysa ki, rutinler insanın hayatında programlı olmasına ve stresinin azalmasına sebep olurlar..

Şiddete "Dur!" De!

Kadın olarak kendi psikolojik ve fizyolojik sağlığınız için bu gibi durumlarda affetmemek ve görmezden gelmemek gerekir. Psikolojik, fizyolojik ya da cinsel şiddet içeren davranışların sorunlu olduğunu bilinmesi, kabul edilmemesi ve durdurmak için ne gerekiyor ise yapılması gerekir..

Şûrâ

İslâm’ın temel kaynağı Kur’an-ı Kerim’dir. Değişmeyen ve cihanşümul niteliği gereği tüm zamanlarda ortaya çıkan itikadi ve siyasi meselelerin arz edileceği birincil kaynak olan Kur’an, hayatın dinamik vasfı karşısında Müslümanların üretken olmasını sağlamak amacıyla “şûra” kavramını bizlere altın tepside sunmaktadır..